Lantionpohjan toiminnallinen harjoittelu

Karkaako sinulla virtsaa kuin nostat, nouset seisomaan, kävelet portaissa tai aivastat/yskit? Tai jumpan aikana, jos teet kyykkyjä, harjoittelet varsalihaksia tai hypit?  Silloin on kyseessä ponnistustyyppisestä inkontinenssista, jonka syynä on lantionpohjan lihasten alentunut kyky vastustaa vatsaontelon paineen nousua. Joko lihakset ovat liian heikot tai eivät aktivoidu silloin kuin siihen on tarvetta.

Ensin opit löytämään oikeat lihakset, jotta harjoittelusta on hyötyä. Moni tietää, että pitäisi tehdä supistusharjoituksia, mutta miten tietää tekevänsä oikein kuin näitä lihaksia ei näe?  Helposti liike karkaa pinnallisiin vatsalihaksiin tai pakaroihin. Virtsankarkailuun perehtynyt Johanna käyttää hoidossa biofeedback, jonka avulla saat sekä visuaalista että auditiivista palautetta. Tietokoneohjelma kerää tietoa vaginaalielektrodin kautta mitä lantionpohjassasi tapahtuu eri tilanteissa.

Kun olet oppinut selektiivisesti supistamaan vain lantionpohjan on aika siirtyä harjoittelemaan niissä tietyissä tilanteissa/asennoissa joissa sinä koet karkailua. Tässä meidän apuna on siirrettävä laite, joka kätevästi kulkee meidän mukana harjoitteluliikkeestä toiseen.  Kuulet ja näet koko ajan mitä lantionpohjassasi tapahtuu!