Hyvänlaatuinen asentohuimaus

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on tavallinen häiriö tasapainoelimissä ja tavallinen syy huimaukseen. Oireet ovat hyvin epämiellyttävät mutta vaarattomat.

Asentohuimaus johtuu siitä että ”kristalleja” irtoaa sisäkorvan kaarikäytävissä ja tarttuu väärään paikkaan. Tästä johtuen sisäkorvasta tulee väärää tietoa tasapainoelimeen. Hyvänlaatuista asentohuimausta voi ilmetä sen jälkeen kun on lyönyt päänsä tai sairastanut ”tasapainohermon virusta”, mutta usein ei löydetä mitään syytä.

Millaiset oireet?

Hyvänlaatuinen asentohuimaus aiheuttaa usein huimauskohtauksia jotka kestävät muutamasta sekunnista puoleen minuuttiin. Oireet muistuttavat matkapahoinvointia. Vaikeuksia kävellä suoraan ja keskittää katseensa ovat myös tavallisia oireita.

Oireet ilmenevät usein aamulla kun kääntyy sängyssä, nousee istumaan tai menee selinmakuulle. Tässä voi tuntua attä huone pyörii. Asentuhuimaus menee usein ohi itsestään muutamassa viikossa ja uusiutuu valitettavasti usein. Meillä voit nopeasti saada apua hyvänlaatuiseen asentohuimaukseen. Käytämmä Tapani Rahkon kehittämää menetelmää kun diagnosoidaan ja hoidetaan hyvänlaatuista asentohuimausa.